Over Zurich (Friesland) Nederland

Vlakbij de stad Harlingen ligt het dorp Zurich. In het fries spreken de bewoners het uit als “Surch” het dorp is niet te verwarren met de Zwitserse stad Zürich. Het dorp Zurich ligt in de provincie Friesland van Nederland. Het heeft zo’n 150 inwoners en ligt in de gemeente Súdwest-Fryslân (Zuidwest Friesland). Het centrum van het dorp ligt aan de noordzijde waar de afsluitdijk de friese kust bereikt. 

Onder het dorp Zurich vallen ook de buurtschappen Ottenburen, Ald Mar en Gooium. Voorheen werd dit gerekend als één geheel maar door de snelweg N31 is het dorp verdeeld geraakt. 

Wat is er te doen in Zurich?

Qua sport kun je er Kaatsen. Dit is een friese sport met een kleine bal en 6 spelers. Het dorp Zurich heeft sinds 1898 een Kaatsvereniging genaamd: K.V. Zurich. 

Naast een kaatsvereniging is er ook een ijsvereniging en biljart vereniging. 

Omdat Zurich tegen de waddenzee aanligt kun je er wandelen over het genoemde Noordzeepad en Zuiderzeepad.

Ook kun je er voor kiezen om richting Kornwerderzand te lopen. De afsluitdijk is vlakbij Zurich en wordt door vele wandelaars belopen.

Overnachten in Zurich

In Zurich zijn er verschillende mogelijkheden om te overnachten. 

Zo is er een Camperplaats vlakbij de Viswinkel in het dorp. Hier kunt u voor een kleine prijs overnachten in uw Camper.

Naast een camperplaats is er ook een pension. Dit pension Genaamd “De Hofstede” is hier te bezoeken. Wilt u weten wat de prijzen zijn voor een overnachting in Zurich? Bekijk dan ons accommodatie overzicht en selecteer het dorp Zurich. 

Als laatste mogelijkheid om te verblijven in Zurich kan men er voor kiezen om in Hotel-Café-Restaurant “De Steenen Man te slapen. Ook dit hotel is te vinden op onze website. Meer informatie vindt u in het accommodatie overzicht op onze website. 

Buiten Zurich, een kleine kilometer bevindt zich het Hajé hotel-restaurant Afsluitdijk. Dit hotel zie je gelijk zodra je van de afsluitdijk af komt rijden. Naast het hotel-restaurant ligt een natuurgebied dat zowel het IJsselmeer als de Waddenzee bestrijkt.

Winkels in Zurich

In het dorp Zurich is er alleen een Hengelsport winkel te vinden. Wanneer je zin hebt om te vissen in de Waddenzee of aan het IJsselmeer, dan ben je hier aan het juiste adres.

Bedrijven in Zurich (Friesland)

In Zurich is een timmer- onderhoud bedrijf gevestigd. Wanneer je op zoek bent naar vaklui in de buurt van Zurich dan kun je bij AGW Zurich terecht. Voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw zijn zij een geschikte partner om werkzaamheden in en rondom het dorp Zurich te verrichten.