De mooiste wandelroutes van Texel
De mooiste wandelroutes van Texel

De mooiste wandelroutes van Texel

27 december 2021
0 Reacties

In deze blog vind je een aantal wandelroutes op het eiland Texel. Geniet van de prachtige kuststroken, natuurgebieden en bosrijke omgevingen. Wij hebben alvast een aantal routes voor je uitgelicht en de komende tijd ga je nog veel meer wandel & hardlooproutes vinden op en om de Waddeneilanden. 

Texel Noordpunt route ( 19,4 km)

In de Noordpunt van Texel is een route langs de allerbeste volgelhotspots van het eiland. De route is 19,4 KM lang.

In het najaar moet je als vogelaar op de noordpunt van Texel zijn. De vogeltrek barst dan in alle hevigheid los en juist rond de vuurtoren is er van alles te zien. Roots gidst je langs de allerbeste vogelhotspots op de kop van het eiland. Bekijk bij onze accommodaties in de buurt van deze route: Vakantiewoningen texel.

wandelroute vogelhotspots

De Cocksdorp- De Waal (18,8 km)

Het uitzicht vanaf de dijk op het wad laat vaak een drukte van jewelste zien: vogels op zoek naar voedsel en zeehonden die zonnen op een zandbank. De route loopt via de Eierlandse Zeedijk zigzaggend over weilandpaden, via landwegen en een oude rietomzoomde zeekreek naar het prachtige dorpje De Waal.

wandelroute

De Cocksdorp - Oudeschild ( 19,5 km)

Over de IJsdijk wandel je via Oosterend naar Oudeschild waar in de 17e en 18e eeuw koopvaardijschepen, walvisvaarders en loodsboten voeren en zeelieden in herberg De Zeven Provinciën hun geld verbrasten. Het is nu een schilderachtig dorpje waar in het voorjaar duizenden lammetjes huppelen.

 
Wandelroute texel oostkant

Variant dwarsover De Koog (11,2 km)

Duizenden lammetjes huppelen elk voorjaar vrolijk onbezorgd door de Texelse weilanden. Het zijn voornamelijk texelaars, een oud Nederlands ras en wanneer je van oost naar west van De Koog naar De Zandkes op het Burgerdijkje loopt, zul je de texelaar regelmatig in de weilanden zien. Een mooi plaatje.

Texel Dwarsover route

Dagwandeling Den Hoorn (22,6 km)

Na het tuunwallenlandschap zie je het mooie kerkje van Den Hoorn met zijn witte torentje. Het schijnt het meest gefotografeerde object van Texel te zijn. De gronden rond het plaatsje zijn uitermate geschikt voor bloembollen, in het voorjaar kleuren de akkers dan ook felgeel door de narcissen.

 
wandeling langs Den Hoorn

Voor meer Wandelroutes op texel adviseren wij je om gauw eens een kijkje te nemen op www.wandelnet.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *