Recruitment Marketing, wat is het?
Recruitment Marketing, wat is het?

Recruitment Marketing, wat is het?

21 juli 2022
0 Reacties

Recruitment Marketing, wat is het?

Recruitment betekent identificeren, selecteren en aannemen van een gekwalificeerde en beschikbare kandidaat. Bij Recruitment heb je externe en interne recruiters. Externe zijn vaak uitzendbureaus, werving- en selectiebureaus of een detacheringsbureau.

Wanneer je als bedrijf opzoek bent naar een recruitment bureau is het goed om te weten wat de marges zijn van het bureau. Bij sommigen kan die marge wel oplopen tot wel 50%! Dit zou jou als bedrijf natuurlijk een flinke kostenpost zijn.

Recruitment Marketing

Bereik de ideale doelgroep met het inzetten van recruitment marketing. Dit kun je zowel intern als extern laten uitvoeren. Je bedenkt slimme campagnes om de juiste doelgroep te benaderen die voor jou zou moeten werken.

Transparantie bij Recruitment

Ook zijn er recruitmentbureaus die een uurtarief hanteren. Hierbij krijg je een duidelijk beeld van wat het recruitmentbedrijf voor jou heeft gedaan. Een bedrijf die aan ‘Fair advertising’ doet is het bedrijf Cowboys.nl.  Dit bedrijf heeft geen hoge kosten in mediabudgetten of Kickback-fees. Kickback-fees is een bedrag die je moet betalen bij een vroegtijdige beëindiging.

Groei door een recruitment consultant

Wanneer je moeite hebt met het vinden van personeel is het fijn om iemand te raadplegen die daar dagelijks mee bezig is. Naast het uitvoeren van de online marketingstrategie voor recruitment geven zij ook advies over het recruitmentproces. In overleg met de opdrachtgever schetsen zij het ideale profiel en passen daar de marketing op aan. Hierdoor zie je dat bedrijven die een recruitment consultant in dienst nemen meer professionals aantrekken.

Waarom is employer branding belangrijk?

Het is belangrijk om op lange termijn helder te hebben welke kant je op wilt met je personeel. Welk type past het best in de organisatie en hoe zorg je ervoor dat je professionals aantrekt. Samen met een recruitment consultancy bureau werk je aan een positief imago en de juiste branding.

Op zoek naar een recruitment concultancy bureau?
Laat een berichtje achter door hier te klikken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *