Over Vlieland
Over Vlieland

Over Vlieland

29 oktober 2021
0 Reacties

Verhuur op Vlieland

Op Waddenverhuur vindt je alles over het Waddeneiland Vlieland. Ben je op zoek naar een vakantiehuis op Vlieland? of ga je liever kamperen? Het is ons streven om alle verhuurmogelijkheden van het waddengebied in kaart te brengen. Bij Waddenverhuur vind je vakantiewoningen, huisjes, chalets, appartementen, kampeertenten, bungalows en grote villa’s. Daarnaast vind je op waddenverhuur meer informatie over activiteiten en andere verhuur mogelijkheden op de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Wanneer je graag aan vaste wal wilt overnachten tonen wij je graag een overzicht van de accommodaties in Harlingen, Westhoek en Lauwersoog.

Over Vlieland

Wie kiest voor een verblijf op Vlieland kan genieten van een vrij uitzicht over weidelandschappen, bossen en duinen.
Vlieland is vanuit het westen gerekend het tweede bewoonde Nederlandse Waddeneiland. Het ligt in de provincie Friesland maar behoorde tot 1942 tot de provincie Noord-Holland. De gelijknamige gemeente omvat naast het eiland ook een deel van de Waddenzee. Ten zuidwesten van Vlieland ligt het eiland Texel en ten noordoosten ligt het eiland Terschelling. Van de vijf Nederlandse Waddeneilanden heeft Vlieland de hoogste duintop: 45 meter hoog.
De gemeente Vlieland telt 1.226 inwoners (1 juli 2021, bron: CBS). In de gemeente ligt slechts één dorp, dat tot 2009 officieus ‘Oost-Vlieland’ genoemd werd, maar toen officieel Vlieland is gedoopt.[2][3] De naam ‘Oost-Vlieland’ diende ter onderscheiding van het eiland Vlieland en het vroegere dorp West-Vlieland, wat in 1736 opgeheven is nadat bijna het gehele dorp inmiddels door de zee was overstroomd. Vlieland telt ongeveer 1.194 inwoners (2021). Met 32 inwoners per km² is Vlieland na Schiermonnikoog de dunst bevolkte gemeente van Nederland; veruit de meeste inwoners wonen in de dorpskern. (bron: wikipedia)

Vakantieparken op Vlieland

Maak een keuze en bekijk de aanbiedingen en last minutes van jouw favoriete vakantieparken op Vlieland en boek een verblijf in een vakantiehuis op Vlieland. Of u nou een weekendje, midweek of weekje weg wilt, er zit altijd een geschikt vakantiepark of vakantievilla op Vlieland voor je bij! Een bungalow boeken of een vakantiewoning huren is eenvoudig. Bij Waddenverhuur boek je rechtstreeks bij de eigenaar of je boekt via een partner van Waddenverhuur. Bekijk snel de vakantiehuisjes op Texel en geniet van een welverdiende vakantie.

Villa huren op Vlieland

Bij waddenverhuur kun je al een villa huren vanaf 4 personen. De grootste villa is beschikbaar voor 8 personen. Ben je op zoek naar het huren van een ruime en vrijstaande villa met veel privacy op Vlieland? Bekijk dan snel ons overzicht van alle beschikbare villa’s.

Tent huren op Stortemelk

Op waddenverhuur vind je een groot aanbod van Tenten en bungalows in het dorp van Vlieland. Ben je op zoek naar een geschikte, volledig ingerichte tent op Vlieland? Bij ons reserveer je direct bij de eigenaar zonder tussenkomst van een 3e partij. Bij waddenverhuur werken wij dagelijks aan het uitbreiden en up to date houden van het verhuur aanbod op het eiland Vlieland. Zin in een weekendje Vlieland? Ook voor korte overnachtingen ben je bij ons aan het juiste adres.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *