Kerst vieren op de Waddeneilanden
Kerst vieren op de Waddeneilanden

Kerst vieren op de Waddeneilanden

15 november 2021
0 Reacties

Wat is er met kerst te doen op de Waddeneilanden?

Tijdens de kerstdagen zijn er allerlei soorten activiteiten op de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.  Wil je graag rondlopen over een kerstmarkt of hou je toch meer van Hardlopen? In deze blog kom je te weten naar welk eiland jij naar toe moet met de kerstdagen!

Hardlopen op Vlieland met de kerstdagen

Op 8 december is er een recreatieloop op Vlieland. Hierbij kun je kiezen voor 5 kilometer hardlopen of voor 8 kilometer.  Zowel de start als de finish is voor beide afstanden bij Stortemelk. Beide afstanden starten om 12 uur en voor ieders veiligheid worden de actuele richtlijnen van het RIVM opgevolgd.

Kerstmarkt op Texel

Op oosterend wordt je met de kerst betoverd door een adembenemende kerstmarkt. Het gehele dorp is in prachtige kerstsferen gekleed. Bij een kerstmarkt hoort natuurlijk Glühwein en chocolademelk.  Daarnaast is er voor de koopjesjagers een groot aanbod van kerstartikelen in Oosterend. Ook zijn er lokale producten en artikelen te koop tijdens de kerstmarkt. De markt wordt gehouden op 18 december vanaf 16:00 tot 20:00.

Met de kerst in een huifkar over Terschelling

In verwarmde huifkarren zittend op schapenvachten door de winterse eilander natuur voor een 2 uur durende huifkartocht door bos, duinen, cranberryvelden en over het strand. Na afloop van deze kersttocht is er een vuurtje met warme chocolademelk/koffie en kunnen de kinderen marshmallows roosteren rond het kampvuurtje op Terschelling.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *