Kerst op Vlieland
Kerst op Vlieland

Kerst op Vlieland

18 november 2021
0 Reacties

Rondom de kerstdagen is er op Vlieland van alles te beleven. Je kunt heerlijk wandelen buiten of zoek met elkaar de warmte op en geniet van de donkerste, maar gezelligste dagen van het jaar op Vlieland. Rond de kerstdagen ben je afhankelijk van het weer en het is in het verleden voorgekomen dat er sneeuw op het eiland ligt.

De Dorpsstraat is deze periode gezellig versierd en de winkels zijn gehuld in een prachtige kerstsfeer. Bezoek één van de vele restaurants en/of cafés voor een heerlijke warme drank of een diner. De Vlielanders verwelkomen je graag in één van de hotels, appartementen of vakantiewoningen. Er zijn vele speciale kerstarrangementen te boeken. Bekijk hier of er nog een accommodatie op Vlieland beschikbaar is.

Wat is er te doen op Vlieland?

Slauerhoff-wandeling
Verken het winterse eiland samen met eilanddichter Gerda Posthumus en ontdek Slauerhoffs gedichten in het landschap. Slauerhoff bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door op het eiland. Iets dat in veel van zijn gedichten doorklinkt.

Wintermarkt
Op zaterdag 28 december wordt er een gezellige kerst- en wintermarkt gehouden op het Kerkplein en op 29 december staat er van 14-18 uur een wintermarkt in de Dorpsstraat. Kom sfeer proeven in het dorpje met zijn authentieke huisjes en smalle gloppen.

Zoete tonen: kerstconcert en kerstrondgang
Kleinkoor Vlieland geeft op 21 december in de Nicolaaskerk een sfeervol kerstconcert. Gratis toegankelijk! Op zoek naar nóg meer sfeer? Ontwaak dan op Eerste Kerstdag met de Vlielander fanfare, die vanaf 6 uur kerstliederen over het eiland laten klinken.

Kerstrit
De kerstman wordt tijdens zijn wandeling door het dorp op 24 december vergezeld door eilander ruiters, en heeft voor alle kinderen een lekker snoepzakje! De ruiters met kerstman houden even pauze op het kerkplein bij de kerststal en dan is het mogelijk om met de kerstman op de foto te gaan.

Kerstnachtviering
De historische Nicolaaskerk zet op kerstavond 24 december om 22.15 uur de deuren wijd open. Want om 22.30 uur begint hier de kerstnachtdienst met bekende liederen en het vertellen van het kerstverhaal. Kleinkoor Vlieland verleent haar medewerking.

Workshop eilandsieraad maken bij de Zilverjutter
Maak samen met de edelsmid een sieraad met eilandschatten als schelpen, zand en barnsteen. In december en januari organiseert ze diverse workshops: van harte aanbevolen!

Sportieve kerstcross
Sportief aangelegd? Kom dan op 26 december naar de Bolder op camping Stortemelk. Daar kun je je vanaf 11 uur inschrijven voor de kerstcross en worden ervoor koffie en erna warme glühwein en chocolademelk geschonken.

Benieuwd naar alle activiteiten? Bekijk dan de handige agenda van Vlieland.net. Klik hier om naar de agenda toe te gaan >  https://vlieland.net/nl/activiteiten

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *