Veel gestelde vragen aan waddenverhuur.nl

Informatie omtrent beschikbaarheid wordt verstrekt door de verhuurder op de betreffende pagina van het verblijf. De verhuurder houdt zijn beschikbaarheid bij middels een Link naar een eigen pagina of contactpagina en is verantwoordelijk voor een juiste weergave. Je kan rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar van het betreffende vakantieverblijf.

Waddenverhuur streeft ernaar om alle accommodaties op en om de waddeneilanden aan de bezoeker te tonen. Het plaatsen van een accommodatie op waddenverhuur is kosteloos. Indien de verhuurder wilt adverteren op de site dan kan er contact op worden genomen met het management. Dit kan via Info@waddenverhuur.nl

Het aanbieden is dit jaar nog gratis. Waddenverhuur streeft er naar om verhuurders en huurders voor het waddengebied bij elkaar te brengen. Waddenverhuur.nl is nog een jonge website en om de groei te stimuleren is het voor 2021 nog gratis om een villa, vakantiehuis, bungalow of andere vakantiewoning type te publiceren.

Bij veel accommodaties zijn huisdieren toegestaan. Indien dit niet het geval is dan zetten wij het er duidelijk voor je bij. Er is altijd een overleg mogelijk met de eigenaren. Vaak heb je grote kans dat het bij een particuliere verhuurder een huisdier is toegestaan. 

Er zijn geen extra kosten of kleine lettertjes als je boekt via waddenverhuur.nl Wij zorgen ervoor dat een huurder direct in contact komt met de verhuurder. Een vergoeding aan onze kant zit hem in eventuele commissie of reclame van bedrijven op dit platform. Als bezoeker en boeker hoef je dus niks extra te betalen als je via waddenverhuur.nl boekt.

 

 

Waddenverhuur.nl is een online advertentieplatform die verhuurders en huurder bijelkaar brengt. Wanneer er twijfels zijn over de echtheid van een vakantiehuis, tent, duungalow, villa of appartement dan zijn wij de eerste die het van de site afhalen en de huurders indien nodig informeren.  Mocht je twijfelen aan het aanbod van één van onze adverteerders, dan verzoeken wij je vriendelijk om contact met ons op te nemen.

 

Eén van onze tips is: vraag altijd om een huurcontract en controleer de gegevens die je ontvangt van de verhuurder.

Wanneer je problemen hebt met het plaatsen van jouw appartement of vakantiehuis dan staan wij altijd voor je klaar om je te helpen. Ook al heb je geen problemen ondervonden tijdens het plaatsen, er zal altijd een controle door één van onze medewerkers plaatsvinden. Indien een medewerker onjuiste informatie over de accommodatie constateert wordt er zo snel als mogelijk contact met de eigenaar opgenomen om eventuele onjuistheden te verbeteren.

De inhoud die je als verhuurder plaatst kun je ten alle tijden wijzigen. Daarnaast vult waddenverhuur de verhuurpagina met relevant nieuws, activiteiten in de buurt en winkels rond de accommodatie. Loop je vast bij het wijzigen van het verhuuraanbod? Wij helpen je graag! 

Indien je stopt met de verhuur of je hebt andere redenen om je accommodatie niet meer via ons platform aan te bieden dan heb je de mogelijkheid om via het dashboard je accommodatie te verwijderen. Mocht je er niet uit komen dan helpen wij je graag. Als je ons een mail stuurt met daarin de opzegging dan regelen wij de rest! mailen kan naar: Info@waddenverhuur.nl

Op waddenverhuur.nl kun je naast accommodaties ook activiteiten en andere huurobjecten aanbieden. Zo hebben wij aanbieders van e-choppers en boten. Ook is er een mogelijkheid om fietsen te verhuren bij je vakantiewoning. Dit kan ook als je alleen fietsen wilt verhuren en geen accommodatie hebt. Voor specifieke wensen vragen wij je om even contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij de wensen bespreken en jouw verhuurkans verhogen!