4 top activiteiten op Texel
4 top activiteiten op Texel

4 top activiteiten op Texel

3 mei 2022
0 Reacties

Wat is er op Texel te bezoeken?

Wij hebben een overzicht gemaakt van 9 locaties die je op Texel kunt bezoeken. In dit overzicht vindt je alles over de dorpen, natuurgebieden en bezienswaardigheden van het eiland Texel. Benieuwd wat je kunt doen in de vakantie?

De Novalishoeve

De Novalishoeve staat voor Natuur, Puurheid en Zorg. Er is van alles te bekijken. Het heeft een bakkerij, kaasmakerij, oesterzwammen worden er gekweekt en je kan er genieten van een heerlijk ijsje.

De Novalishoeve is geopend op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 16:00. 

De hoeve is boerderij die je nog niet eerder hebt gezien. De stallen, productieruimten en de tuin zijn genoeg om je uren te vermaken. Op de Novalishoeve ontdek je hoe biologische boeren op Texel te werk gaan.

Na sluitingstijd is er de mogelijkheid om het koeienmelken op een biologische manier te bewonderen.

Ecomare op Texel

Als je aan een eiland in Nederland denkt dan zijn zeehonden onmisbaar! Bij Ecomare kun je zeehonden van dichtbij bekijken. 

Ecomare is het Natuurmuseum en Zeehondenopvang van Texel.

De gehele dag is er van alles te beleven. Zo kun je onderzoek doen in het Zee laboratorium en kan je met de verzorgers mee naar het voeren van vissen en zeehonden.

Naast de zeehondenopvang is er ook de mogelijkheid om een sleepnetexcursie te doen of om heerlijk te struinen langs de vogelkolonies van De Geul.

Benieuwd of Ecomare open is wanneer je naar Texel wilt? Je ontdekt het hier!

 

Theater en Restaurant De Toegift @klif12

Het unieke Theater en diner voor een onvergetelijk avondje uit.  Wanneer je een overnachting boekt op Texel dan is het bezoek aan Klif12 zeker een aanrader! Meerdere keren per week zijn er voorstellingen en je kunt er zowat iedere dag lunchen & dineren.

 

 

Bij Surfcenterpaal9 kunnen junioren en senioren genieten van Golfsurfen en Kitesurfen. Bij Surfcenterpaal9 kun je lessen volgen maar ook materiaal huren voor als je zelfstandig aan de slag wilt. Wanneer er geen wind of golven zijn dan bieden zij voldoende alternatieve activiteiten op het strand aan.

Ook is er de mogelijkheid om te gaan Suppen. speciaal voor kinderen en beginners zijn er oplaasbare Sup’s. Deze zijn iets breder en daardoor makkelijker te besturen. 

Hoe kom je bij Surfcenterpaal 9?

Aan de westkant van Den Hoorn bevindt zich de Hoornderslag. via deze weg kom je bij het surfcenter uit. 

surfcenterpaal9 Den Hoorn Texel

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *